Oogmeting

Oogmeting
Op uw ogen moet u zuinig zijn. Het is dan ook verstandig uw ogen regelmatig te laten controleren door één van onze gediplomeerde medewerkers. Geen of een verkeerde correctie kan erg veel ongemak veroorzaken, ook al merkt u dit zelf nauwelijks. Zo kan een kleine afwijking al hoofdpijn veroorzaken. Wij hebben de kennis en ervaring om u de juiste glazen aan te meten. Met geavanceerde apparatuur bepalen wij de benodigde sterkte voor het kijken, veraf en dichtbij. De oogmeting vindt plaats in een afzonderlijke ruimte zodat uw privacy gewaarborgd is.

Oogdruk
Behalve de bovengenoemde oogmeting controleren wij ook de oogdruk. Een te hoge oogdruk (glaucoom) kan leiden tot problemen met het gezichtsveld. Met als mogelijk gevolg gezichtsveldverlies. Gezichtsveldverlies kan alleen worden voorkomen door het bijtijds signaleren van een afwijkende oogdruk.

Afwijkingen
Mochten er afwijkingen worden gevonden die nader bekeken of behandeld moeten worden, dan worden de bevindingen vastgelegd en zo nodig doorverwezen naar een huis- of oogarts.

Adviesgesprek
Wanneer wij alles gecontroleerd hebben zullen we samen met uw wensen de mogelijkheden bespreken. Wanneer u bv. leesklachten heeft dan kan dit misschien opgelost worden met een leesbril. Maar op welke afstand wilt u dan scherp zien? Is een computer/leesbril niet een oplossing, of moet u ook nog tot 3 meter scherp kunnen kijken, of een bi- of multifocale bril? Wij zullen alle mogelijkheden met u bekijken en toelichten. Zo komen we samen met u tot een individueel advies.

oogmeet ruimte